Døjer du med PTSD?

Har du en mistanke om at du lider af PTSD? Så er det vigtigt ikke at sidde stille med det længere. I denne artikel giver vi nogle gode råd om, hvordan du kan få den hjælp du har brug for.

Tag en snak med din læge

Hvis du har et godt forhold til din almene læge, så er det en god ide først og fremmest at tage kontakt til ham eller hende. På den måde har du allerede grebet ud efter sundhedssystemet på en mindre intimiderende måde. Og det første skridt er som regel altid det værste.

Du behøver ikke engang at vide med sikkerhed at du har PTSD for at gå til lægen. Hvis du generelt har det dårligt og det går dårligt med det mentale helbred, så er det en god ide at række ud efter din læge. Han eller hun kan altid viderestille dig til en psykolog, hvis det er det næste skridt du skal tage.

Hvilken psykolog skal du vælge?

Det er naturligvis en god ide at tage kontakt til en psykolog på et eller andet tidspunkt, hvis du har mistanke om at du lider af PTSD eller lignende. Jo før, jo bedre. Der er ingen grund til, at du skal gå og lide i stilhed.

Det er dog en god ide lige at have lidt fat i bremsen og først finde ud af, hvilken psykolog det er en god ide at man besøger. Der er nemlig forskel på psykologer og hvad de har specialiseret sig i. Og du kan derfor også finde nogle psykologer, som har speciale i PTSD og andre angstlidelser. Det er en god ide først og fremmest at række ud efter disse personer og høre, om de har plads til at mødes med dig.

Ofte vil de forskellige psykologer være gode til at skrive information om dem selv på deres hjemmeside.  

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *